Facebook prijava
2

Krvarenje u ranoj trudnoći

Krvarenje ili tragovi krvi iz vagine prvi je simptom nagovještavanja gubitka bebe. Nemojte paničariti prije vremena jer je moguće i jače krvariti, a da ne dođe do gubitka ili drugih negativnih posljedica za dijete.


Krvarenje ili tragovi krvi iz vagine prvi je simptom nagovještavanja gubitka bebe. Nemojte paničariti prije vremena jer je moguće i jače krvariti, a da ne dođe do gubitka ili drugih negativnih posljedica za dijete.

Krvarenje u trudnoći nije nikako dobar znak i sva krvarenja treba shvatiti ozbiljno i svakako odmah se javite svom liječniku ili na hitan prijem u obližnju bolnicu. Obavezno je napraviti vaginalni pregled i ultrazvuk da se provjeri da li je sve u redu s djetetom i da li se razvija normalno. Dok ne dobijete informaciju da je sve u redu nemojte se naprezati i mirujte što je više moguće.

Gubitak bebe

Prva tri mjeseca trudnoće izrazito su rizična i prijeti opasnost od gubitka bebe. Gubitak može nastati iz nepoznatog razloga, ali oni poznati uzroci mogu biti hormonski problemi, bolesti ili infekcije, anomalije uterusa ili slab cerviks. Ako se utvrdi da je uzrok anomalije uterusa ili slab cerviks, može se riješiti jednostavnim kirurškim zahvatom koji se uklanja neposredno prije očekivanog datuma poroda (ODP).

Tegobe u trudnoći
wavebreakmedia ltd / Shutterstock.com

Iako je malo vjerojatno da seksualni odnos izazove gubitak preporuča se ženama koje su imale krvarenje u trudnoći ili za one koje imaju predispoziciju, njima liječnici savjetuju da izbjegavaju seksualne odnose u prvih 12 tjedana, sve dok se njihova trudnoća ne ustali.

Vezani sadržaj s portala MaminaMaza

Kako podnijeti gubitak bebe
Komplikacije u trudnoći
Kako spriječiti da ne izgubite bebu
Ideje kako partneru objaviti da ste trudni
Faktori koji povećavaju mogućnost prekida trudnoće
Kada se najranije može utvrditi trudnoća?

Komentari

  1. kisica
    kisica 14.08.2011. u 18:27

    Krvarenje se uvijek treba ozbiljno shvatiti. U prvoj trudnoći sam krvarila u 7om tjednu, pokazalo se kao bezazleno. U drugoj nažalost nije, prokrvarila sam sasvim malo u 13+4 tj. i na uzv je plod bio odumro već. Tako da nikad nemojte to shvatiti bezazleno.

  2. MaminaMaza
    MaminaMaza 31.10.2011. u 14:51

    Istina, krvarenje uvijek treba shvatiti ozbiljno...

(da bi mogli komentirati, morate se prijaviti)

IZDVOJENI LINKOVI